Eräällä kanifoorumilla on käyty keskustelua siitä, kuinka kanit nähdään häkissä kököttävinä pikkutyttöjen lemmikkeinä. Että kuinka kanihyppy ja kanin hakeminen Ruotsista ja kanien touhuista kertominen eivät työpaikalla kiinnosta ketään, mutta sen sijaan ylimääräiset kahvitauot kyllä täyttyvät kertomuksilla Viron rescuekissoista ja omista toko-koirista. Ainoat Oikeat Lemmikit ovat koira ja vapaana ulkoileva maatiaiskissa tai sitten se (esyltä, maatilalta, Virosta, mistä vaan) pelastettu otus.

Ja siis voi luoja jos joku haluaakin rotukissan. Ja vielä haluaa maksaakin siitä käsittämättömiä summia ja odotella sitä kuukausikaupalla. Ja voi jeesus kun vielä kaiken päälle haluaa syöttää sille oikeaa kissanruokaa! Pitäisikö vielä kertoa että aiomme toivottavasti harrastaa myös kissanäyttelyitä..?

Kyllä kyllä, varmasti teidän Mirri ja Pena ovat eläneet terveinä 20-vuotiaiksi syömällä hiiriä ja Kitekatia. Mutta ei se tarkoita sitä, että se olisi välttämättä hyväksi kissalle. Ja jos muuten kissa ulkoilee vapaana niin se monesti metsästää suurimman osan ravinnostaan, joten kotona tarjotut ruoat ovat sille vain lisä.

Minulle on ihan täysin sama mikä elukka teillä on, miten se elää ja mitä sille syötetään. Mutta miksi on niin vaikea ymmärtää, että minä en ehkä halua samaa kuin te? Voin ihan heti suoralta kädeltä myöntää, että olen jonkinasteisesti pakkomielteinen hyväksi kokemani designin osalta. Mieluummin pukeudun (omasta mielestäni hyviin) merkkivaatteisiin kuin H&M:n akryyliin. Mieluummin sisustan kotini Artekilla ja Yki Nummella, joiden laatu ja kestävyys ovat tunnettuja ja testattuja, kuin Sotkan lastulevyillä (ja ihan kuriositeettina, kallein yksittäinen huonekalumme on nimenomaan Sotkasta). Jos minua viehättää itämaisen kissan ulkonäkö ja luonne, miksi ihmeessä ottaisin jonkun muun? Kyse on vaihtoehdoista, ja haluan valita itselleni ne vaihtoehdot, jotka ovat omasta mielestäni parhaita. Eivät ne ole objektiivisesti parhaita.

Jos vapaaehtoisesti haluan viettää vapaa-aikani vertaillen kissanruokien ravintosisältöjä, mitä väärää siinä on? Miksi se on naurettavaa? Kyse ei ole siitä, että sinun tai minun tapani hoitaa asioita olisi huonompi tai parempi. Ne ovat vain erilaisia.

Minä kunnioitan teidän lemmikkejänne, olivat ne sitten hamstereita tai hevosia tai koirien muotovalioita tai maatiaskissoja. Minusta on mukava kuulla niiden touhuista ja keskustella niihin liittyvistä asioista. Toivoisin että te voisitte tehdä saman minulle. Jos teitä ei kiinnosta, niin ymmärrän täysin. Voimme jutella mistä tahansa muustakin. Mutta haukkumisen ja pilkan voisitte jättää väliin.