Lentokentältä sain mukaani superpienen, äänensä käheäksi naukuneen ja hyvin väsyneen pojun. Muutaman tunnin viimeinen kotimatka sujui rauhallisesti, vaikka bussi olikin aivan täysi.

Jo heti illalla Dotory söi raksuja, maisteli märkäruokaa, joi ja käytti vessalaatikkoa. Se kehräsi hurjasti, puski kovasti ja oli hyvin tyytyväinen sylissä siliteltävänä ja nukkui tyytyväisenä vieressä. Paljon se ei uskaltanut/jaksanut paikkoja tutkia, ainoastaan kaikkein ahtaimmat ja pimeimmät kolot sohvan alla ja dvd-hyllyn takana kiinnostivat. Yö sujui hyvin rauhallisesti, tosin välillä piti pitää parin tunnin maukukonsertti: kissa syliin, silittelyä, kissa kehrää -> kissa hyppää pois sylistä -> kissa alkaa maukua ja tunkee takaisin syliin -> silittelyä, kissa kehrää -> kissa hyppää pois sylistä -> kissa alkaa maukua -> jne.

Tänään se pissi syliini. Ihanaa. Se on edelleen hieman arka siten, että se viihtyy sohvan alla eikä uskalla lähteä tutkimaan paikkoja, mutta sylissäkin se viihtyy - vähän liiankin hyvin. Kanit olivat vapaana lattialla (jopa pienempi kanimme on isompi kuin Dotory!) ja Dotory oli sylissäni korvat hörössä katsellen lattian suuntaan. En tiedä johtuiko se kanien pelosta, innostuksesta vai sylissä olon mukavuudesta, mutta niinpä vain tunsin jotain lämmintä valuvan päälleni... Kissan hyvin pikainen kiikutus hiekkalaatikolle ja oman itsen pikainen kiikutus suihkuun.

Seurava kiva ylläri saatiinkin sitten tekstiviestimuodossa kun kasvattaja kertoi että Dotoryn veljeltä oli löydetty kirppuja. Dotorysta ei nyt ainakaan silmämääräisesti mitään huomannut, mutta käytiin ostamassa Frontlinea ja laitettiin kopan suojus ja petivaatteet pesuun. Heh.