Maanantai

Saatiin aika Veteriin heti samalle päivälle. Jotkut haukkuvat Veteriä etenkin asiakaspalvelun osalta mutta minusta se on ehdottomasti paras eläinlääkäri, etenkin sijaintiini nähden. Joka käyntikerran jälkeen saa muljautella silmiään laskulle, mutta pikaisella hintavertailulla eivätpä ne muut Hyvät eläinlääkäriasemat (Hakametsä) yhtään sen halvempia ole. Hakametsää voisinkin käyttää jos asuisin muualla, mutta kun Veteriin on matkaa 300 metriä kävellen ja Hakametsään pari kilometriä bussin kanssa ilman bussikorttia niin... Itse olen kuitenkin saanut Veteristä joka kerta todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua, joten en muiden mielipiteiden takia ole vaihtamassa eläinlääkäriä mihinkään. Katsotaan sitten jos palvelu muuttuu huonoksi omalta kohdaltani.

Lääkärissä Dotory oli ihan rauhallinen. Vähän naukui mutta ei sähissyt eikä edes pahemmin venkoillut. Mitattiin kuume ja sitä oli reilusti, muistaakseni 39,6. Lisäksi otettiin ultra mahasta, mutta siellä ei onneksi näkynyt vapaata nestettä. Lääkäri arveli että kyseessä voisi olla kissanuha - kerroin lääkärille siitä että Dotoryn nenä on märkä ja se aivastelee ja köhii. Ehkä tai ehkä ei, reaktiot voivat tietysti johtua myös yksinkertaisesti vain rokotuksesta ja/tai kirppulääkkeestä ja/tai stressistä (kissaflunssarokotteen vasta-aineet päässeet valloilleen...). No, joka tapauksessa Dotory sai kipupiikin ja kotiin lääkkeeksi Metacamia. Lääkäri sanoi, että jos Dotory ei viikon kuluessa selvästi piristy tai jos se menee huonommaksi, niin sitten tullaan takaisin ja otetaan verikokeet yms ja testataan fipit ja felvit sun muut.

Lääkäristä päästyä Dotory nukkui sikeästi muutaman tunnin, mutta oli illalla pirteämpi kuin koskaan ja riekkui pitkin asuntoa koko yön. Se vaikutti juuri siltä miltä neljä kuukautta vanhan itämaisen kuuluukin olla.

Tiistai

Annoin Dotorylle aamulla Animonda Carny Kitteniä jääkaapista, ja Dotory söi sitä normaalisti. Lähdin töihin, ja muutaman tunnin päästä mies soitti ja ilmoitti että Dotory oli oksentanut ja kakkinut löysää pitkin lattiaa kohti hiekkalaatikkoa. Luulen että tämä oli ehkä vain reaktio Carnysta... sillä ensimmäinenkin oksennus sattui nimenomaan Carnyn antamisen jälkeen. Mietin myös olisiko osasyy ollut jääkaapissamme. Se kun on taattua 80-luvun laatua ja sen ainut lämpötila on noin miinus yksi. Vaikka lämmitinkin ruokaa mikrossa sulatusteholla ennen kuin annoin sen Dotorylle, se oli ehkä vielä sisältä kylmää. Toisaalta taas, laitoin ruoan päälle myös Nutriplussaa, joten periaatteessa oksennus olisi voinut johtua myös siitä, mutta epäilen erittäin vahvasti. Nyt kuitenkin varmuuden vuoksi jatketaan märkäruokien osalta ainoastaan Almo Naturella ja Schesirillä.

Aamulla oksennuksesta huolimatta Dotory oli kuitenkin kuulemma ollut ihan normaali ja leikkinyt ja seurannut miestä häntä pystyssä, ja se oli myös syönyt Schesir tonnikalaa. Mies antoi sille myös Metacamin. Siitä muodoistuikin pieni episodi. Ei Dotoryn takia - vaikka se ei suostukaan avaamaan suutaan vapaaehtoisesti, se pysyy paikallaan ihan nätisti. Vaan ruutan takia, joka ei toiminut. Ruuttaan mitatusta annoksesta päätyi Dotoryn suuhun ehkä noin puolet, ja loput piti laittaa tippoina. Tippojen määrä taas oli melkoista arpomista. Kun olimme molemmat kotona illalla, selvisi että mies oli laittanut tippoja aivan liian vähän, ja laitoimme yhdessä vielä muutaman lisää. Saattaa kuitenkin olla että laitoimme niitä tippoja kuitenkin yhteensäkin liian vähän. Annostus kun olisi ollut 9 tippaa, mutta aivan varmasti voin sanoa ainoastaan yhden kunnon tipan tippuneen Dotoryn suuhun. Muut tipat saattoivat olla kunnollisia, tai sitten eivät. Miten ihmeessä minikissan suun saa avautumaan ja pysymään auki...?

Koko illan Dotory vain nukkui ja nukkui eikä kunnolla herännyt leikkimään ja syömään edes iltayöstä niin kuin se on aina tähän asti tehnyt, mutta se saattoi olla vain lääkkeen vaikutusta. Metacamin yksi sivuvaikutus voi olla myös ruokahalun menettäminen: koko iltana Dotory söi vain pari märkäruokaa ja vähän raksuja. Enimmäkseen se vain joi ihan hillittömästi. Jos tilanne jatkuu niin pitää soittaa eläinlääkäriin taas kerran.

Keskiviikko (mukaan editoitu päivä+ilta!)

Tänä aamuna se seuraili minua pitkin asuntoa ja maukui kovasti. Lattialla ei ollut oksennusyllätyksiä ja laatikossa oli normaalia tavaraa. Kun laitoin Dotorylle märkäruokaa, se söi sitä pari haukkausta. Ja joi hillittömästi vettä. Dotoryn pää tuntuu kuumalta, mutta en tiedä onko se vain ihan omaa mielikuvitustani nyt kun tiedän että sillä on kuumetta.

Eli tarkkailu jatkuu. Kaiken järjen mukaan Dotoryn pitäisi tänään illalla olla virkeä ja leikkisä, sillä silloin se on saanut lääkettä jo kahden päivän ajan (+ maanantainen piikki). Minua kuitenkin hieman huolestuttaa, mutta odotellaan rauhassa.

edit: päivä ja ilta

Päivällä töistä kotiin tullessa Dotory nukkui rauhassa vakiopaikallaan tietokonetuolilla. Otimme myös yhdessä torkut sohvalla. Illalla miehen tullessa töistä kotiin iskimme ensi töiksemme Dotoryn suuhun päivän Metacamit, ja homma sujui paljon helpommin kuin eilen. Dotory piristyi, söi runsaasti raksuja, kävi hiekkalaatikolla, hipsutteli meidän perässämme pitkin olohuonetta ja keittiötä. Illemmalla se myös leikki! Dotoryn leikkiminen on kyllä melko surkeaa, ihan kuin se ei ymmärtäisi miten leikitään ihmisen ja huiskan kanssa, eikä se oikein yksinäänkään jaksa innostua hiiren pyörittelystä. Lisäksi Dotory naukuu ja naukuu ja seuraa pitkin asuntoa enkä ymmärrä mitä se hakee. Ei ruokaa, ei silittelyä, ei leikkimistä. Mutta kaikki siis näyttäisi olevan tänään kunnossa, jatketaan tarkkailua huomiselle!

Jostain Dotoryn käytöksestä tuli myös mieleen että se kyllä ehdottomasti tarvitsisi kissan jonka kanssa leikkiä! Kissakaverihan sille joka tapauksessa on tulossa, mutta nyt mietimme ensimmäistä kertaa ihan tosissaan josko sitä pitäisi sittenkin vauhdittaa. Pelkona kuitenkin jatkuvasti tykyttää mielessä se, että toinen kissa tekee Dotorystä kusiruiskun, ja että leikkaamaton kolli ei tulisi toimeen leikatun naaraan/kollin kanssa. Mutta se jää nähtäväksi. Rodun puolesta olemme kuitenkin päätyneet bengaliin (ruskeatäplikäs) tai ocicatiin (hopeatäplikäs).